Gurķi ir zaļās krāsas, garšīgi un atsvaidzinoši dārzeņi, kas ir plaši izplatīti daudzās kultūrās visā pasaulē.
Tos bieži izmanto kā sastāvdaļu salātos, sālātos, zupās un citos ēdienos. Gurķi ir arī zems kaloriju saturs, tāpēc tie ir populāri veselīgas uztura izvēles sastāvdaļa.
Mazsālītie gurķi ir īpašs veids, kā saglabāt un garšot gurķus. Šis process ietver gurķu ievietošanu sālītā šķidrumā, kas var saturēt garšvielas un aromātiskas piedevas.
Mazsālītie gurķi ir pazīstami ar savu skābo un sāļo garšu, kas tos padara par populāru uzkodu vai piedevu dažādos ēdienos. Tie ir lielisks veids, kā izmantot un saglabāt gurķus garšīgā veidā ilgākā laika posmā.
Gurķi un mazsālītie gurķi ir ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi, jo tie satur vitamīnus, minerālvielas un šķiedrvielas, kas palīdz uzturēt labu veselību.
Gan gurķi, gan mazsālītie gurķi ir viegli sagatavojami un ēdami, un tie piedāvā daudzveidīgas iespējas baudīt šo svaigo dārzeņu.
Ir gurķu sezona, tāpēc nolēmu padalīties ar savu mīļāko recepti.
Sastāvdaļas:
1kg- gurķu
2 ēd.k-sāls
1l- minerālūdens
4 ķiploku daiviņas
Pagatavošana:
Kārtīgi nomazgājam gurķīšus;
Noteikti apgrieziet galiņus;
Izvēlētajā traukā, gurķīšus liekam cieši vienu pie otra;
Minerālūdenī izšķīdinām sāli un pārlejam gurķīšus;
Liekam trauku ledusskapī uz diennakti.
Lai labi garšo!
[…] Mazsālītie gurķīši minerālūdenī: pēc 24 stundām tie būs gatavi […]